Nieuws

LOKAAL: Halle: Camera’s helpen om tientallen sluikstorters te betrappen

Ronny Wolfcarius

Thursday 20

May 2021 22:11

De Stad Halle gaat al een tijdje de strijd aan met de sluikstorters en met succes. Daarvoor werden reeds een aantal mobiele camera's aangekocht.

“In het centrum van de stad,  in de buurt van de Leeuwenstraat, werden dankzij de camera’s de daders van elf sluikstorten betrapt” vertelt Johan Servé, schepen van afvalverwerking.  ”Al die sluikstorters mogen zich aan een fikse boete verwachten.” 

Ook op de carpoolparking langs de Bergensesteenweg in Lembeek werden een aantal daders betrapt.  De parking is een gegeerde plaats voor de sluikstorters.   “Daar werden dertig mensen betrapt die telkens een keer iets dumpten. Twee andere verdachten lieten er twee keer een sluikstort achter maar er werden ook vier personen betrapt die drie keer afval dumpten”, laat de schepen weten. “Ook zij krijgen de rekening gepresenteerd.” 

De GAS-boete die de overtreders voorgeschoteld krijgen bedraagt €350.  Daarbovenop moeten ze ook de opruimkosten van standaard €500 betalen, ongeacht de hoeveelheid afval die opgeruimd werd.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant