Nieuws

LOKAAL: 226 extra leden voor Leuven 2030 dankzij Warm Alarm

Ronny Wolfcarius

Friday 30

April 2021 21:04

Tijdens Warm Alarm hebben 226 Leuvenaars en organisaties zich geëngageerd voor het klimaat en zich lid gemaakt van Leuven 2030, wat de verwachting overstijgt. Stad Leuven en Leuven 2030 verlengen daarom de lidmaatschapsactie tot 8 mei.

 

Met de artistieke vierdaagse Warm Alarm zette Leuvens cultuurcentrum 30CC vanuit culturele hoek de urgentie van de klimaatverandering weer op de agenda. 30CC bracht andere Leuvense cultuurhuizen, zoals Cinema ZED, STUK, de Bib Leuven en OPEK, samen met Leuvense middenveldorganisaties zoals Dialoog, Avansa, Maakbar en Het Masereelfonds. Daaruit kwam deze maand een boeiend programma. Het artistieke deel met podcasts, films en expo’s werd gekoppeld aan interessante lezingen, klimaatsafari’s en wandelingen langs straffe burgerinitiatieven.

“Het grote succes van de lidmaatschapsactie toont hoe cultuur mensen kan activeren en begeesteren”, zegt Leuvens schepen van Cultuur Denise Vandevoort. “Het is de vrucht van de kruisbestuiving tussen verschillende sectoren die cultuurhuis 30CC tot stand bracht.”

226 nieuwe leden
De Leuvenaars hebben de samenwerkingen enthousiast onthaald en het werkte inspirerend. “De afgelopen weken werden maar liefst 226 inwoners en organisaties lid van Leuven 2030, de stadsbrede vzw die in Leuven alle krachten verenigt om samen toe te werken naar een klimaatneutrale stad. Dat is heel goed nieuws en zal de slagkracht van Leuven 2030 vergroten”, vertelt David Dessers, schepen van klimaat en duurzaamheid, enthousiast. Lid worden kon voordelig naar aanleiding van Warm Alarm. In ruil voor je lidgeld van €15, kreeg je een vergroenbon van Leuven 2030-partner AVEVE-Wilsele van dezelfde waarde.

“Dat weer zoveel bijkomende Leuvenaars en organisaties hun schouders willen zetten onder een duurzamere toekomst voor onze stad doet deugd”, zegt Katrien Rycken, directeur van Leuven 2030. “Het onderstreept bovendien nogmaals dat het besef blijft groeien dat het nú tijd is om de weg richting klimaatneutrale toekomst versneld in te slaan, sámen.”

Actie verlengd
Door het succes wordt de actie met twee weken verlengd. Word je vóór 8 mei lid van Leuven 2030, dan krijg je je lidgeld terug in de vorm van een vergroenbon. Er wordt al volop getimmerd aan het programma van Warm Alarm in 2022 dat van 21 tot 24 april zal plaatsvinden.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant