Nieuws

Stad Antwerpen krijgt opnieuw gelijk in zaak stadsboerderij Wilrijk

Vooruit Antwerpen

Monday 03

May 2021 10:08

Er is opnieuw een uitspraak gevallen over de zaak rond de stadsboerderij in Wilrijk. Nadat de rechtbank in 2019 al oordeelde dat de voormalige uitbater Greenmarx zich niet hield aan de opgelegde afspraken en de site liet verkommeren, werd nu ook in beroep beslist dat stad Antwerpen over de gehele lijn gelijk heeft.

Schepen Tom Meeuws: “Door de beroepsprocedure ging heel wat kostbare tijd verloren, nu kunnen we eindelijk aan de slag.  We gaan binnenkort op zoek naar kandidaten die zowel iets kennen van innovatieve landbouwtechnieken als ervaring hebben met werken met kwetsbare jongeren. We hebben geleerd uit de fouten van het verleden, en roepen dan ook iedereen met een hart voor dieren en jongeren op om zich kandidaat te stellen voor  de invulling van dit sociaal en ecologische project. Samen met hen willen we opnieuw een fantastische plek maken van de kinderboerderij in Wilrijk.”

In 2017 besloot stad Antwerpen om de erfpachtovereenkomst met Greenmarx stop te zetten naar aanleiding van herhaaldelijke inbreuken en onrechtmatige werken. In 2019 oordeelde de rechtbank dat de stopzetting van de overeenkomst terecht was. Toch besloot de voormalige uitbater om in beroep te gaan tegen dit vonnis. Vandaag, zo’n 2 jaar later, heeft stad Antwerpen ook in beroep gelijk gekregen.

Gezien de - opnieuw - gunstige uitspraak, maakt de stad nu volop werk van de zoektocht naar een nieuwe uitbater voor de site zodat de kinderboerderij snel weer kan opgestart worden. AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsontwikkeling, zal de oproep namens de stad in goede banen leiden. Om een vlotte doorstart te bewerkstellingen van de nieuwe uitbater, werden hiervoor middelen vrijgemaakt door zowel de stad als district Wilrijk. Bedoeling is om nog voor de zomer een oproep te lanceren.

Over de Auteur

Vooruit Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant