Nieuws

LOKAAL: Highlights: radio 1 mei

Vooruit Antwerpen

Tuesday 04

May 2021 16:20

We hebben er een unieke 1 mei op zitten. Volgend jaar zien we elkaar in levende lijven terug, dit jaar was het een fantastische digitale show. Heb je niet alles kunnen volgen? Geen probleem! Wij zetten even de hoogtepunten op een rijtje. 

 

VOORAVOND

Beginnen doen we zoals altijd op de vooravond! Conner lanceerde zijn speech met een geweldige video. Daarna was hij te gast op onze Live Talkshow samen met Miranda van de vakbond en Paul van de mutualiteiten, ze gingen in gesprek met Marcel Vanthilt. 

Daarna volgde een Quiz, gepresenteerd door onze eigen Jo Vermeulen. Het kabinet van Tom deed ook mee, lag op koers om te winnen, maar toen viel de stroom bij de teamcaptain uit... Toch nog even deze eervolle vermelding!

RADIO 1 MEI

Voordeel was dan wel dat Tom op tijd zijn bed in kon, en maar goed ook, want hij mocht de live radioshow op 1 mei openen. Met een koffietje in de hand ging hij in gesprek met de eerste presentator van dienst: Vic Mees

Na het interview nam Tom plaats op het podium. Hij bracht met zijn band Brasserie Croque-Notes een nummer van George Brassens. Herken je de host van onze quiz?

De volgende presentator Andy Fierens ging kort in gesprek met de fractiemedewerker van onze afdeling. Ze luisterden naar het enige echte 1 mei anthem: een moderne versie van Bandiera Rossa. Daarna keken ze naar een KAVKA Lockdownsession van de jonge band Altitude.

De dag zat prop vol live muziek, het volgende optreden was van de Trouwband van onze eigen Jef Van den Bergh, voorzitter van Vooruit Borgerhout. Hij bracht een unieke versie van een nummer van Bob Dylan.

Natuurlijk kon ook onze eigen voorzitter Tatjana Scheck niet ontbreken. Ze legt uit waar 1 mei voor haar om draait.

We bleven natuurlijk niet alleen in de studio in het Zuiderpershuis. We stuurden onze vliegende reporters doorheen heel Vlaanderen. Stephanie Vanden Eede, ons jonge talent uit Schoten, deed dat super. 

Kurt Van Eeghem van onze laatste presentator van dienst. Hij ging onder meer in gesprek met onze secretaris Tom De Boeck, afdelingshoofd Eerste Lijn en Gespecialiseerde Zorg bij de Vlaamse Overheid.

We zijn zelfs tot in Genk geraakt waar we spraken met Minister Meryame Kitir.

Dit zijn maar een paar van de hoogtepunten. We hadden ook nog een afsluitend optreden van Jean-Bosco Safari, onze fractieleider Hicham speelde een geweldige dj-set, Hind Eljadid bracht spoken word en nog veel meer, wil je het geheel bekijken? Surf dan zeker naar: www.radio1mei.be 

Tot volgend jaar!


Ga naar Vooruit Antwerpen
Over de Auteur

Vooruit Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant