Nieuws

Park Brialmont krijgt een Natuurhuis

Vooruit Antwerpen

Tuesday 06

April 2021 11:59

Tegen 2024 krijgt Park Brialmont een Natuurhuis. De stad Antwerpen, het Agentschap voor Natuur en Bos en Natuurpunt slaan daarvoor de handen in elkaar. Dat Natuurhuis moet een ankerplaats worden rond stedelijke natuur voor steden, gemeenten, scholen, bedrijven, verenigingen en Antwerpenaars.

 

De stad en Natuur en Bos investeren elk 300.000 euro voor de ontwikkeling van het Natuurhuis. Het zal voor Natuur en Bos de thuisbasis worden van het Vlaamse kennisnetwerk, een verzamelpunt voor alle kennis en participatieprocessen rond stedelijke natuur. 

“Iedereen met interesse in stedelijke natuur en in de manier waarop die bijdraagt aan de leefbaarheid, aantrekkelijkheid en weerbaarheid tegen de gevolgen van de klimaatopwarming, zal in het Natuurhuis zijn gading vinden en er onder meer kunnen genieten van permanente en tijdelijke tentoonstellingen over stadsnatuur”, klinkt het. “Daarnaast wordt het Natuurhuis een ontmoetingsplek en vormt het de startplek voor begeleide wandelingen en excursies rond natuur en erfgoed in Park Brialmont, Ringpark Groene Vesten en Wolvenberg.”

Antwerps schepen voor leefmilieu Tom Meeuws: “Met het Natuurhuis Brialmont schrijven we in Antwerpen een uniek verhaal. We zijn verheugd met de keuze voor Antwerpen als uitvalsbasis voor het nieuwe Vlaamse kenniscentrum rond stedelijke natuur. Dit is ook hét bewijs dat een erkend natuurreservaat haar volwaardige plek verdient in de klimaatstad van de 21ste eeuw. Dit wordt een plek waar vele generaties Antwerpenaren stadsnatuur in hun volle glorie zullen kunnen ontdekken, ervaren en erover kunnen bijleren. De pedagoog in mij is vandaag bijzonder trots.”

Het nieuwe park Brialmont verbindt het Villegaspark, het natuurgebied Wolvenberg en het Brilschanspark tot een groot stedelijk natuurpark. Het Natuurhuis zou ter hoogte van de voetgangersbrug komen.

Bron: GAZET VAN ANTWERPEN


Ga naar Vooruit Antwerpen
Over de Auteur

Vooruit Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant