Mohamed Ridouani

Mohamed Ridouani

44 jaar
Burgemeester van Leuven
Wilsele

Ik heb een vzw opgericht om kansarme jongeren te begeleiden bij hun studies (het buddy-project). En toen besefte ik dat ik meer kon betekenen voor die jongeren als ik in de gemeenteraad zou zetelen. Plots benoemde Louis Tobback me als schepen en startte mijn politieke loopbaan. Ik zag dat eerst niet zitten (lacht) maar kijk waar het me nu gebracht heeft. 

Het buddy-project, waar het voor mij allemaal begon, is nog altijd de realisatie waarop ik het trotst ben. Ondertussen worden elk jaar 1.500 kinderen en jongeren geholpen met het project.

Voor mij betekent Vooruit ervoor zorgen dat de samenleving kansen creëert voor iedereen en het mogelijk maakt dat iedereen die kansen kan benutten. Zo kan je door ervoor te werken jouw leven en dat van anderen verbeteren. Door samen te werken en om elkaar te geven gaat iedereen Vooruit.

Vroeger deed ik kungfu, maar tegenwoordig heb ik daar minder tijd voor. Nu wandel ik veel en pingpong ik vaak met mijn vrouw en kinderen. We houden zelfs een echte competitie thuis. Als ik niet win, denk ik aan mijn levensmotto: “De winnaar is de verliezer die nooit opgeeft.” Soms denk ik erover hoe het in de ruimte of op de maan zou zijn. Op die momenten zou ik een gesprek met Neil Armstrong wel zien zitten.

Mijn grootste geluk? Mijn twee zonen.