Kathleen Van Brempt

Kathleen Van Brempt

Kathleen Van Brempt (51) | Antwerpen

Europees Parlementslid

Politiek is iets wat me overkomen is. De drive en de goesting om de samenleving te verbeteren heb ik wel altijd gehad. Ongetwijfeld zit mijn opvoeding daar voor iets tussen. Voor elkaar zorgen en elkaar helpen als het moeilijk gaat, werd ons met de paplepel ingegeven. 

Zaken waarop ik trots ben? Drie zaken springen er voor mij uit. De eerste is het verzet tegen de Europese havenrichtlijnen en het verdedigen van de Wet Major met de havenarbeiders. Het tweede is een werk dat nog lang niet af is. Maar ik ben wel blij dat ik als Vlaams minister van Gelijke Kansen mijn steentje heb kunnen bijdragen: het omzetten van de Europese richtlijnen over anti-discriminatie naar de Vlaamse regelgeving. Tot slot, iets recenter, is er de Europese Green Deal en specifieker de Europese klimaatwet. 

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together” is mijn levensmotto. De weg is namelijk lang en we moeten die samen nemen om onze bestemming te bereiken. Dat is de weg vooruit.

Ook mijn favoriete Antwerpse quote sluit erg aan bij mijn politieke ingesteldheid: “As ons kat een koei was koste we ze melken achter de stoof”. Het heeft geen zin om stil te blijven staan bij wat niet is. We moeten ons focussen op wat we wel kunnen doen. 

Mijn grootste geluk? Mijn dochter komt op de eerste plaats, gevolgd door een goed boek, koken en kuieren door ‘mijn’ Antwerpen.

Al het nieuws over Kathleen Van Brempt vind je hier.