Jurgen Vanlerberghe

Jurgen Vanlerberghe

55 jaar
Gedeputeerde
Poperinge

Sinds december 2018 ben ik Vooruit-gedeputeerde bij de Provincie West-Vlaanderen. Mijn bevoegdheden zijn milieu, natuur, landschap, mobiliteit, landinrichting en informatietechnologie. Heel wat groene materie dus en dat opent voor mij een uniek werkveld, met heel wat perspectieven.

Ik ben niet de politicus die graag binnen zit. Ik haal mijn inspiratie en energie uit het ontmoeten van mensen, het overleg ter plaatse, een bezoek hier en daar. Mijn beleidsdomeinen zorgen ervoor dat ik ook letterlijk naar buiten ga, de natuur in trek, met mijn botten aan, de fiets op en kostuum aan de kant. 

Provinciale domeinen, stadslandschappen, groene projecten, fietssnelwegen, klimaatvriendelijke initiatieven: ik geef mijn oren en ogen de kost. Ik ontmoet veel enthousiaste mensen, een publiek met een visie, allemaal met een gegronde mening. Mede dankzij hen kan ik mijn beleid inhoudelijk en budgettair aftoetsen, bijsturen en vormgeven, zodat we voor alle West- Vlamingen de beste provincie van het land - misschien wel van de wereld -  kunnen inrichten.

Meer informatie kan je vinden op www.jurgenvanlerberghe.be