Gitta Vanpeborgh

Gitta Vanpeborgh

57 jaar
Federaal parlementslid
Mortsel

De mix van hokjesdenken en ‘waste of talent’ waarmee ik op jonge leeftijd geconfronteerd werd, in combinatie met de diversiteit die ik van thuis uit heb meegekregen, maken mij de politieke bruggenbouwer die ik vandaag ben. Ik geloof enorm in de maakbaarheid van de samenleving. Ik wil het heft in eigen handen nemen en zo proberen deze wereld wat eerlijker en gelijker te maken. Dat ligt voor mij voor de hand, zowel politiek als persoonlijk. 

Vroeger engageerde ik mij al in het socio-culturele middenveld. Zo ben ik erg trots dat ik de vakbond (ABVV) een vrouwelijker gelaat heb kunnen geven en dat ik als schepen in mijn thuisgemeente steun heb kunnen bieden aan de kwetsbare gezinnen. Door in te zetten op meer sociale woningen. Buiten de politiek ben ik erg fier op mezelf dat ik op 48-jarige leeftijd nog heb leren paardrijden. 

“There’s always light, if only we’re brave enough to see it. If only we’re brave enough to be it.” Mijn favoriete quote en levensmotto. Ik ben moedig genoeg om het licht te zijn, om als bruggenbouwer in dialoog te gaan over problemen of taboes. Om samen op een respectvolle manier tot een oplossing te komen. Voor mij zijn alle mensen gelijk(waardig). Ik voel me ook niet thuis in één of ander hokje. 

Mijn grootste geluk? Ongetwijfeld mijn gezin en op de rug van mijn paard voel ik me ook gelukkig.

Al het nieuws over Gitta Vanpeborgh vind je hier.