Genoeg Gezeverd. Nu Vooruit

Heb jij ook genoeg van al die zever, stilstand en achteruitgang?
Wij ook. Samen doorbreken we de stilstand. 

Genoeg gezeverd. Nu Vooruit.

Er loopt van alles verkeerd in Vlaanderen: 

  • Ouders vinden geen kinderopvang en moeten te veel betalen.
  • Kinderen krijgen geen les door het lerarentekort en zitten met honger in de klas. 
  • Mensen krijgen niet de zorg die ze nodig hebben en staan op een gigantische wachtlijst.  

En toch zijn politici bezig met zichzelf, met ruzie maken, met politieke spelletjes spelen. Wij zijn al die zever beu. Politici moeten niet bezig zijn met hun carrière, maar met de toekomst van ons land.

Wij zijn wél bezig met waar mensen van wakker liggen:

  • Wij beschermen onze koopkracht: met hogere minimumpensioenen, hogere minimumlonen en de btw-verlaging op energie naar 6%. Wij verdedigden ook de index tegen alle aanvallen van rechts. Want als de prijzen stijgen, moeten de lonen ook stijgen. 
  • Wij investeren massaal in onze gezondheid: we maken mentale hulp betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Zo kan je een eerste keer gratis en daarna voor elf euro per sessie naar de psycholoog. We zorgen nu ook voor gratis psychologen op school. 
  • Wij investeren in een goede toekomst voor onze kinderen: in Antwerpen investeert Vooruit-schepen Jinnih Beels in gezonde schoolmaaltijden. Want op een lege maag kan je niet leren. 

Ook Vlaanderen moet, na jaren van stilstand en achteruitgang, eindelijk opnieuw vooruit gaan. Met goede kinderopvang: voldoende plaats, meer personeel en een betere prijs. Met sterk onderwijs: gezonde maaltijden, een leerkracht voor elke klas en een maximumprijs in het middelbaar. Met betaalbare zorg voor wie ziek is of zich eens wat minder voelt. 

Ons land heeft nood aan een elektroshock.  Vooruit is de enige partij die de achteruitgang kan stoppen.

Samen doorbreken we de stilstand.
Genoeg gezeverd. Nu Vooruit.

Strijd mee