Funda oru

Funda Oru

Funda Oru (35) | Heusden-Zolder

Nationaal ondervoorzitter

Ik ben in de politiek gegaan omdat ik mijn verantwoordelijkheid wil opnemen in de samenleving en iets wil terugdoen. Ik heb wél kansen gekregen als kind van migranten van de eerste generatie

Sinds ik moeder ben, heb ik het er moeilijk mee dat niet elk kind dezelfde kansen krijgt om te groeien en zich te ontwikkelen.'It takes a village to raise a child.' Dus laten we allemaal ons steentje bijdragen en samen de kinderen Vooruithelpen.  

Vooruit betekent voor mij op een apolitieke manier aan politiek doen. Daarmee bedoel ik dat we dichtbij de mensen staan, luisteren naar hun ideeën en zoeken naar moderne oplossingen. Misschien breken we zo met heilige huisjes of met bepaalde tradities, maar dat doen we met de intentie om dingen in positieve zin te veranderen. Soms moet je iets ouds afbreken om iets nieuws en beters in de plaats te bouwen. Vooruit bouwt aan een positieve en constructieve samenleving.

“Be brave, be kind, be true” is mijn levensmotto. Ik probeer in moeilijke situaties mijn zachtheid te bewaren en op zoek te gaan naar wat mensen verbindt. In het donkerste zwart is er altijd wel licht, al is het maar een sprankeltje.

Mijn grootste geluk? Mijn kinderen, mijn nichtjes/neefjes, mijn broers/zus, mijn ouders, mijn familie en vriendinnen, en mijn werk.