Nieuws

Funda Oru blikt terug op haar tweede sessie over een goed en gelukkig leven, Maxim Veys maakt zich klaar voor de volgende sessie

Ronny Wolfcarius

Monday 10

May 2021 17:50

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Funda Oru om de sessie rond een goed en gelukkig leven te leiden. Voor Funda was het ook de tweede sessie in drie dagen tijd. Drukke tijden dus. “Het is niet toevallig dat heel wat mensen geïnteresseerd zijn in deze sessie”, zegt Funda. “Ik voel dat heel wat mensen echt mee willen denken over de rol van politiek om een een goed en gelukkig leven mogelijk te maken. Dat vind ik uiteraard erg positief.”

LEES OOK: Funda Oru na de derde sessie over gelukkig leven: “Mensen hebben vaak dezelfde behoeftes

Een goed en gelukkig leven door de ogen van onze deelnemers

Ook deze keer waren de deelnemers erg open over de verwachtingen die ze koesteren over een goed en gelukkig leven. Daarbij kwamen opnieuw heel wat zaken aan bod. Zo getuigden ook Clara en Steven onder andere: “De politiek moet naast veiligheid en gezondheid ook een langetermijnvisie voor ogen hebben en trachten het participeren van burgers zo transparant mogelijk te maken”, zegt Clara.

Naast veilig jezelf kunnen zijn, betekent een goed en gelukkig leven onder andere ook een goede thuis, die betaalbaar én kwaliteitsvol is

In een andere groep kwam voornamelijk het belang van goed onderwijs naar boven. “Er is nood aan heel wat verbindende communicatie, want daar loopt het op dit moment vaak mis. Ook moet de overheid een actieve strijd tegen discriminatie voeren. Dat belemmert immers heel wat mensen nog om een goed en gelukkig te leiden”, zegt Steven, die optrad als spreekbuis voor zijn groep.

Schrijf je hier in voor de sessie van donderdag 13 mei, met Vlaams Parlementslid Maxim Veys

Ook onze andere kopstukken nemen binnenkort deel aan onze digitale sessies

Er staan nog verschillende digitale sessies gepland, ook deze week al, onder meer met Hannes Anaf, interim-fractieleider voor onze beweging in het Vlaamse Parlement en met Vlaams Parlementslid met Maxim Veys op donderdag 13 mei. Voor die sessie kan je nog steeds inschrijven via deze link.

Dat een goed en gelukkig leven meerdere aspecten heeft, dat weet ook Maxim. “Naast veilig jezelf kunnen zijn, betekent een goed en gelukkig leven onder andere ook een goede thuis, die betaalbaar én kwaliteitsvol is. 

Ik kijk er naar uit om samen met jullie hier donderdag over in gesprek te gaan. Er zijn nog enkele plekjes vrij. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde wat bij betreft", zegt Maxim Veys


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.