Burenbib.jpg
Acties

Burenbib

Locatie:
In jouw regio,

Deel je tuinschaar, schuurmachine of fruitpers met je buren. 

Met onze Vooruit-deelkaart kan iedereen in de straat, buurt of wijk aangeven waarvoor je mag aankloppen. Welke toestellen, machines of handige tools je kan komen lenen. Kortom: maak van je straat een bib. Zo blijft je grasmaaier, ijsschep of tuinslang in gebruik in plaats van stof te liggen vergaren en help je je buren. Als je er dan telkens ook een babbeltje bij maakt wordt het nog gezellig ook!

 Je kent het: de haag moet dringend gesnoeid worden, maar je hebt het juiste materiaal niet. Of je wil de slaapkamer in een nieuw jasje steken met een leuk behangpapier, maar het steekmes om het oude behang weg te doen is verdwenen. De handen in het haar, of een dure aankoop doen zijn niet de oplossing. Een BurenBib is dat wel. Je buur heeft vast wel een haagschaar of een steekmes, maar welke buur? En zou je deze mogen gebruiken? In de BurenBib hebben de vele buren in je straat aan hun raam aangegeven op hun Vooruit-deelkaart waarvoor je mag aankloppen en wat je kunt lenen. 

Bestel hier jouw deelkaarten en steek ze samen met een briefje in de bus bij je buren, of beter nog: bel aan, leg het even uit en vraag of ze meedoen. Zo maak je van jouw straat de beste straat van jouw gemeente! Een straat waar het steeds gezellig is en je je buren goed kent en vooral: waar je nooit meer een reden hebt om het snoeien van de haag nog maar even uit te stellen. Of nog beter, waar de buurman misschien wel even een handje toesteekt? 


Materiaal uitlenen bij de buren? Dat kan in je eigen BurenBib, organiseer jij die van jou?

Kom je?