Nieuws

LOKAAL: De Caravan afgebroken, maar jeugdhuis krijgt samen met hondenclub KACEZ nieuw gebouw

Ronny Wolfcarius

Thursday 15

April 2021 13:32

Jeugdhuis De Caravan en hondenclub KACEZ gaan samen een nieuw gebouw bouwen in het sportpark Hubert Van Innis in Elewijt. Beide verenigingen zitten al jaren in fors verouderde gebouwen. Het nieuwe pand, dat eind dit jaar klaar moet zijn, komt op de plek waar tot voor kort het jeugdhuis onderdak had.

“Zowel De Caravan als KACEZ zitten in gebouwen die eigenlijk niet meer voldoen aan de hedendaagse vereisten”, weet schepen van Sport en Jeugd Tim Borteel (Vooruit). “Omdat het vandaag niet meer logisch is dat elke vereniging een eigen gebouw heeft, werd beslist om één pand voor het jeugdhuis en de hondenclub te bouwen. Beide verenigingen bekostigen de bouw zelf, maar krijgen een investeringssubsidie van de gemeente. Door hen samen in één gebouw onder te brengen, komt er ruimte vrij voor andere recreatiemogelijkheden in het sportpark Hubert Van Innis, dat de komende jaren een grondige metamorfose krijgt.”

Curlinghal

De nieuwbouw komt op de plek waar het jeugdhuis onderdak had, parallel met de curlinghal. De verouderde constructie van De Caravan werd inmiddels afgebroken en de nieuwbouw zou in oktober klaar moeten zijn. “De verenigingen staan zelf in voor de inrichting van het pand”, aldus nog de schepen. Zodra het nieuwe gebouw er staat, wordt het huidige pand van de hondenclub afgebroken.

Vandaag mogen jeugdhuizen de deuren nog niet openen als gevolg van de coronamaatregelen, maar indien dat in de nabije toekomst wel kan, krijgt De Caravan mogelijk tijdelijk elders onderdak. “Het jeugdhuis is hiervoor in onderhandeling met andere Zemstse verenigingen”, besluit Tim Borteel.

 

Bron: HLN Robby Dierickx

Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant