Nieuws

LOKAAL: Willem De Klerck 'krijgt' laptops en WiFi voor mensen met een laag inkomen

Ronny Wolfcarius

Friday 02

April 2021 11:39

Stad komt tegemoet aan “digitaal” eisenpakket Vooruit   

Sterke oppositie loont! Al sinds het begin van de Covid-crisis vraagt Vooruit Sint-Niklaas actie om de digitale kloof te dichten. In een 7-puntenplan “iedereen verbonden” pleitte raadslid Willem De Klerck reeds in april voor internetaansluitingen en laptops voor mensen met een laag inkomen. De Klerck legde deze eisen op tafel in het bijzonder comité sociale dienst van het OCMW.

 

Met succes, zo blijkt nu, want de stad start met een proefproject waardoor inwoners met een laag inkomen kunnen rekenen op een financiële tussenkomst voor de aankoop van een laptop of tablet. Er zijn ook tussenkomsten voor internetaansluiting en WiFi en via digicheques kan elke Sint-Niklazenaar beroep doen op computerhulp aan huis. In het Welzijnshuis komt er een digipunt waar mensen terecht kunnen voor advies en ondersteuning bij digitale vragen.

Raadslid De Klerck (Vooruit) toont zich tevreden: “Technologie is in deze crisis echt onmisbaar geworden. De uitdaging is om iedereen, ongeacht inkomen of achtergrond mee te krijgen op de digitale snelweg. Daarom zijn deze maatregelen zo belangrijk.”  

De Klerck roept mensen met een laag inkomen op om zoveel mogelijk gebruik te maken van het aanbod: “Aarzel niet en stap het welzijnshuis binnen! Of neem contact via telefoon (03 778 66 66) of e-mail ([email protected]) om te bekijken of u in aanmerking komt. Elke vraag wordt bekeken!. Het Vooruit-raadslid benadrukt dat niet alleen de laagste inkomens maar ook mensen die net buiten die inkomensgrenzen vallen in aanmerking komen voor steun.

“Ook vanuit de oppositie kunnen we duidelijk iets betekenen voor mensen die het moeilijk hebben”, besluit De Klerck die zich voorneemt om ook in de toekomst op dezelfde nagel te blijven kloppen. Er is immers nog veel werk aan de winkel om mensen (zonder onderscheid) te verbinden en de digitale kloof te dichten. Ook na het aflopen van dit proefproject -dat met (federale) subsidies bekostigd wordt- moet de stad de (financiële) inspanningen voor digitale inclusie volhouden.

Meer info: https://www.sint-niklaas.be/actueel/persberichten/stad-biedt-laagste-inkomens-laptop-en-wifi-aan?fbclid=IwAR0XGkSW1Zq9DONq4vjMqibnZX2SoJ_fQvL-k13jdGQurgajjyAeWSUb78E 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant