Nieuws

LOKAAL: 'Op Wielekes’, het fiets-o-theek-idee van Ilse Bats, wordt in april geopend!

Ronny Wolfcarius

Friday 02

April 2021 11:37

Tijdens de gemeenteraad van februari 2020 vroeg Ilse Bats aandacht voor volgend voorstel:

Samen moeten we dagelijks op zoek naar een beter georganiseerde mobiliteit. Hoe meer mensen we warm kunnen maken om zich in de stad met de fiets of te voet te verplaatsen, hoe beter. Te voet is vaak net iets te ver, en de fiets is voor sommige gezinnen met snel opgroeiende kindjes vaak te duur ... Een fiets-o-theek kan het verschil maken.

De fiets-o-theek zou gezinnen met jonge kinderen de kans geven om dagelijks gebruik te maken van de fiets tegen een lage kostprijs. Bij de fiets-o-theek die wij voorstellen zouden fietsen voor kinderen tot twaalf jaar kunnen ontleend worden. Is de fiets te klein geworden? Dan breng je hem terug en krijg je een groter exemplaar mee.

Het idee is financieel interessant voor jonge gezinnen, maar ook sociaal, duurzaam, milieuvriendelijk en gezond.

Voor een klein jaarlijks bedrag per jaar zouden ouders een fiets kunnen ontlenen uit een kwaliteitsvolle stock. De fietsen worden dan bij elke wisselbeurt opnieuw nagekeken en indien nodig hersteld opdat ze opnieuw ingezet kunnen worden voor andere kinderen. Zo heeft je kind altijd toegang tot een kwaliteitsvolle kinderfiets op maat. 

Er kan een samenwerking worden opgezet met sociale economie of opleidingen  fietsherstelling. De fietsen kunnen worden aangekocht bij de plaatselijke fietshandelaars. Er zijn dus heel wat mogelijkheden.

En voila, één jaar later is het idee een feit. In april opent de Sint-Niklase fiets-o-theek aan het station.
 
Zo zie je maar dat je ook in de oppositie ideeën kan realiseren.

Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant