Nieuws

LOKAAL: Ilse Bats pleit voor verlenging van alle corona-‘subsidies’.

Ronny Wolfcarius

Friday 02

April 2021 11:35

De horeca, de cultuur- en eventsector hebben het het afgelopen jaar niet gemakkelijk gehad. Dat is dan ook de reden waarom gemeenteraadslid Ilse Bats (Vooruit) een paar voorstellen formuleert.

 

Er is heel wat te doen in Sint-Niklaas. Onze cafés en restaurants worden druk bezocht, we hebben vele toffe evenementen en een ruime en bruisende cultuurbeleving. Door corona ligt dat alles nu stil, al is er met de vaccinatiecampagne en zomer in zicht weer wat perspectief. Wanneer het terug kan, moeten we als stad klaar zijn om ons bruisende uitgaansleven 100% te ondersteunen.
Daarom doet Bats volgende voorstellen:

1. Wij stellen voor een nightlife coach aan te stellen die de kar trekt om de heropening van de horeca te organiseren en de uitbaters en eventorganisatoren te coachen op administratief en praktisch vlak, en om eventuele samenwerkingen te stimuleren.

2. Een adviesgroep die specifiek rond de heropening en organisatie van de eerste maanden de coach ondersteunt en een actieplan opstelt.

3. de coronasubsidies die tot juni kunnen worden aangevraagd voor evenementen en culturele activiteiten, al zeker tot het einde van de zomer te verlengen.

4. op de website ondernemen een apart luik te voorzien rond corona

5. en een vanzelfsprekendheid, maar toch waard te stellen, de steunmaatregelen die reeds genomen zijn om de horeca te steunen uiteraard te behouden en opnieuw gebundeld te communiceren als de heropening een feit wordt.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant