Nieuws

LOKAAL: Nieuwkomers Zennevallei burgeren voortaan in door mee te draaien in lokale organisaties

Ronny Wolfcarius

Thursday 29

April 2021 09:07

Mee helpen in het buurthuis, het woonzorgcentrum of een andere organisatie? Voortaan is het vaste kost voor iedereen die een inburgeringstraject volgt in de Zennevallei.

Nieuwkomers die in de Zennevallei neerstrijken, meer bepaald in Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw, en die een inburgeringstraject volgen, moeten Nederlandse lessen volgen.  Dat is belangrijk, want zonder kennis van de taal is het moeilijk om een job te vinden. Ze moeten ook een cursus Maatschappelijke Oriëntatie volgen. Om dit te vergemakkelijken wordt nu vzw PIN aangesproken om die mensen mee te laten draaien in lokale organisaties.

“Mensen die in onze streek toekomen en een inburgeringstraject moeten volgen, zullen nu dus ook 40 uren mee helpen in lokale organisaties", zegt schepen van sociale zaken en voorzitter van het BCSD Peggy Massien. “ Er zijn genoeg mogelijkheden, zodat iedereen een plaats krijgt.  We denken aan buurtwerking, het buurthuis Ommekaar, het woonzorgcentrum Zonnig Huis of andere OCMW-diensten. Er wordt bekeken waar ze het best kunnen worden ingezet en daar gaan ze dan als vrijwlliger aan de slag.  Want hoe dichter het vrijwilligerswerk bij hun interesses ligt, hoe groter de kans op succes.”

Halle krijgt als promotor van het project een subsidie van 38.246,50 euro, waarvan de helft van het Europees Asiel- en Migratiefonds (AMIF) en de helft van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten. Met dat geld zal een medewerker van PIN vzw worden aangeworven.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant