Onze 30 strijdpunten voor de toekomst

Minder ongelijkheid: grote vermogens en multinationals dragen eerlijk bij

Een solidaire samenleving is een samenleving waarin je krijgt naar noden, maar ook bijdraagt naar vermogen. Want het is dankzij de solidaire bijdrage van iedereen, dat iedereen het goed heeft en er betaalbare zorg en onderwijs is voor iedereen, of een sterke sociale zekerheid die je beschermt wanneer je pech hebt. Alleen zien we dat de sterkste schouders niet altijd de zwaarste lasten dragen. Dat ondermijnt die solidariteit.

Daarom strijden wij voor:

● Een eerlijke bijdrage van grote vermogens  Met Vooruit in de federale regering hebben we gezorgd voor een taks voor iedereen die meer dan 1 miljoen euro op effectenrekeningen heeft staan. Vooruit wil de belasting daarop verdubbelen, en die ook voortaan heffen op financiële vermogens die niet op effectenrekeningen staan. 

● Hogere minimumbelasting voor multinationals Het kan niet dat grote multinationals hier niet eerlijk bijdragen en minder belastingen betalen dan onze bedrijven en onze KMO’s. Daarom willen we de internationale minimumbelasting voor multinationals verhogen tot 25%. Op die manier beschermen we ook beter onze KMO’s en bedrijven tegen buitenlandse concurrenten.

Strijd mee