Meisje op haar gsm in de bus

België is wereldkampioen filerijden. Dat is niet goed voor onze portemonnee en slecht voor onze gezondheid én het klimaat. Stilstand en vervuiling zijn al vele jaren de grote problemen van ons verkeer. Vooruit wil die stilstand doorbreken.

Daarom strijden wij voor:   

● Investeringen in sterk openbaar vervoer Na jaren besparingen bij De Lijn, afgeschafte bushaltes en vele bussen minder, willen wij weer voluit investeren in sterk en performant, maar ook duurzaam openbaar vervoer in Vlaanderen. We investeren verder in het spoor en zorgen zo voor een ruimer aanbod met nieuwe en stipte treinen.

● 1 ticket, 1 tarief We voorzien een Combi-ticket en Combi-abonnement: een goedkoop vervoerbewijs dat geldig is op alle vormen van openbaar vervoer in ons land.

● Gratis openbaar vervoer voor jongeren Het gebruik stimuleren van openbaar vervoer - en de auto pas daarna als alternatief zien - begint bij de jongste leeftijd. We maken openbaar vervoer voor -25 jarigen daarom gratis.

● Naar 0 verkeersdoden We maken ons verkeer veiliger. We halen hardnekkige verkeersovertreders van onze wegen via een rijbewijs met punten en nultolerantie op alcohol in het verkeer.

● Veilig fietsen We verdubbelen de investeringen in fietsinfrastructuur en zorgen zo voor een fietsrevolutie in Vlaanderen. 

Strijd mee