Onze 30 strijdpunten voor de toekomst

Lagere facturen voor energie, internet, verzekeringen en banken

Vrouw dat op haar gsm zit

Iedereen heeft recht op kwaliteitsvolle basisdiensten zoals internet, energie, verzekeringen en banken, en dat tegen een eerlijke prijs. Nochtans neemt het aantal klachten over de dienstverlening elk jaar toe. Over ondoorzichtige of oneerlijke contracten. Over onbetaalbare facturen. Of over onbereikbare klantendiensten. Een aantal grote bedrijven heeft vandaag te veel macht om te hoge facturen aan te rekenen en geen goede service te leveren. Vooruit wil goede basisvoorzieningen tegen eerlijke prijzen.

Daarom strijden wij voor:   

● Automatisch het voordeligste contract Gewone mensen betalen zich blauw aan basisdiensten zoals energie, internet en verzekeringen. Daarom willen we verzekeraars, telecom- en energiebedrijven verplichten om automatisch het voordeligste contract aan te bieden.

● Bereikbare klantendiensten We zorgen ervoor dat klantendiensten in essentiële sectoren zoals telecom, energie, banken en verzekeringen weer doen wat ze moeten doen: bereikbaar zijn en goeie service bieden. Ook willen we dat banken verplicht voldoende fysieke loketten voorzien voor mensen die niet digitaal kunnen bankieren en zorgen voor een bankautomaat in elke buurt.

● Minimumrente op spaarrekening Banken maken enorme winsten met het geld op de spaarboekjes. Het is niet meer dan logisch dat spaarders in ruil een deftige spaarrente krijgen. Daarom leggen we een minimumrente op.

Strijd mee